Νέα ενημέρωση 2 Φεβρουαρίου 2021

Αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων έγινε στην Κοινότητά μας, σε γειτονιές που λόγω του χρόνου είχαν υποστεί φθορές.

   Η Κοινότητά μας, ανταποκρινόμενη στην έμπρακτη ευαισθητοποίηση των δημοτών μας και την ενεργή συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος με την ενίσχυση της προσπάθειας του Δήμου Δελφών στην περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, ζήτησε και τοποθέτησε κάδους ανακύκλωσης σε ακόμη τρεις γειτονιές, διότι, όπως προέκυψε, οι υπάρχοντες δεν επαρκούσαν.

    Οι νέοι κάδοι τοποθετήθηκαν στο μεγάλο πάρκινγκ, στο αλώνι στην Λεκάνια και στην είσοδο του χωριού στη θέση Κλειδί.

    Παρακαλούνται οι δημότες μας να συμπιέζουν τις συσκευασίες που είναι προς ανακύκλωση για να περιορίζουμε τον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών.   

    Στους κάδους αυτούς εναποτίθεται κάθε είδος ανακυκλώσιμης συσκευασίας εκτός από τα ειδικά απορρίμματα. Πιο συγκεκριμένα, οι μπλε κάδοι δέχονται:

    Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. αναψυκτικά, μπίρες κ.ά.

    Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.

    Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φίλμ περιτυλίγματος , οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.

    Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.

    Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια, π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.

    Σας ευχαριστώ για την ένθερμη ανταπόκρισή σας σε αυτή την τόσο ευεργετική για το περιβάλλον προσπάθεια.