Επειδή στο χωριό μας τα νερά είναι λίγα, δεν πρέπει ούτε μια σταγόνα νερού να πηγαίνει χαμένη. Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην αξιοποίηση της πηγής στο Κλήμα, με την αποκατάσταση και επισκευή της υδρομάστευσης, προκειμένου να μεταφερθεί το νερό στα δύο γουρνιά που έχουν κατασκευασθεί εδώ και δεκαετίες.

Ήδη από χθες 8 Μαΐου 2021 και ώρα 20:00, το νερό άρχισε να ξανατρέχει από την πηγή.

Τα έξοδα μηδαμινά, η δουλειά δύσκολη, αλλά η θέληση μεγάλη, γι’ αυτό και καταφέραμε  να προχωρήσουμε γρήγορα και «βάλαμε το νερό στ΄ αυλάκι».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα άτομα που βρέθηκαν για το σκοπό αυτό στο πλευρό της Κοινότητας: τον πάντα ακούραστο Γιάννη Καλογεράκο και το Στάθη Κοντούλη, αλλά και το Φλώρη για τη συνεργασία του.

Η αποκατάσταση συντελέστηκε την περίοδο που μαζεύουμε τα χαλιά, μία περίοδο κατά την οποία στο παρελθόν τα νοικοκυριά κατηφόριζαν προς το Κλήμα, με τον κόπανο ανά χείρας για να πλύνουν τις φλοκάτες, τις κουρελούδες και ό, τι άλλα στρωσίδια είχαν να πλύνουν.

Από σήμερα λοιπόν η πηγή είναι στην διάθεση των κτηνοτρόφων και των αγροτών μας, ενώ φυσικά παραμένει διαθέσιμη και για τα πουλάκια, τις μέλισσες και όλα τα άγρια ζώα της περιοχής.

Ανάλογα με την ποσότητα του νερού, υπάρχουν σχέδια για επανεξέταση και περαιτέρω αξιοποίηση στο μέλλον.