Μία όμορφη εκδρομή, πραγματοποιήθηκε χθες 26 Ιουλίου 2020 με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας, αλλά λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό δεν την χάρηκαν πολλοί.

Αρχικά επισκεφθήκαμε και εκκλησιαστήκαμε την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, η Αγιά – Σοφιά της Ρούμελης, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO,  όπου μετά την Θεία Λειτουργία απολαύσαμε τον καφέ μας στο κυλικείο της Μονής κάτω από ένα γέρικο πλατάνι.

Ακολούθως επισκεφθήκαμε το Δίστομο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, που δημιουργήθηκε προς τιμήν των σφαγιασθέντων την 10η Ιουνίου  του 1944, και στην συνέχεια το Μαυσωλείο, το οποίο Φιλοξενεί τα οστά  των 230 κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς Ναζί σε αντίποινα, λίγο πριν την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην συνέχεια μεταβήκαμε στο οροπέδιο του ελατοδάσους του Ελικώνα, σε υψόμετρο 1000 μέτρων και σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Λιβαδειάς, για φαγητό.

Απογευματινές ώρες βρεθήκαμε στην πόλη της Λιβαδειάς και σε μία από πιο όμορφες τοποθεσίες στην Κρύα, γεμάτη με δέντρα και τρεχούμενα νερά, απολαύσαμε τον καφέ μας.

Συγχαρητήρια σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου, για την διοργάνωση, ήταν όλα άψογα και να τους ευχαριστήσουμε για την εκδρομή που μας χάρισαν.

Λίγο δύσκολα τα πράγματα φέτος λόγω κορωνοϊού, αλλά θα προσπαθήσουμε να περάσουμε το καλοκαίρι μας, όσο πιο όμορφα μπορούμε κάτω απ΄ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.