Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και στην συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, για την Κοινότητα Πεντεορίων από τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Παπαπολίτη, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεντεορίων από την Πρόεδρο κα Ελένη Κωστάκου και για την Εθνική Αντίσταση από τον κ. Αθανάσιο Γιαγκή. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

      Φέτος λόγω των ιδιαίτερα εκτάκτων συνθηκών, η τελετή ήταν λιτή, τηρώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., χωρίς όμως αυτό να αφαιρεί κάτι από την αίγλη, υπερηφάνεια και τιμή που αρμόζει να αποδίδεται στους ήρωές μας.

      Στην συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα, προσφορά της Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου στο «σπίτι του Παπά» που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

     Να συγχαρώ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου που δούλεψαν για την σημερινή εκδήλωση, για τον ευπρεπισμό του μνημείου, του προαύλιου χώρου αλλά και για την ετοιμασία του σπιτιού που προσφέρθηκε το κέρασμα, καθόσον για αρκετά χρόνια ήταν κλειστό.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

Χρόνια πολλά σε όλου σας.